22 maart 2014

CD&V Herentals organiseert een debat-avond "Een toekomst voor onze kerkgebouwen".

 

Op donderdag 3 april 2014 om 20 uur organiseert CD&V Herentals in Hotel Karmel, Grote Markt 39 te Herentals, een debat-avond met Ward Kennes en Roel De Ridder rond het thema "Een toekomst voor onze kerkgebouwen".

 

Ward Kennes is burgemeester van Kasterlee en Vlaams Volksvertegenwoordiger, en in het Vlaams Parlement woordvoerder Levensbeschouwing en Erediensten van de CD&V fractie. Roel De Ridder is architect en docent.

De vragen rond de toekomst van onze kerkgebouwen zijn de laatste jaren steeds luider gaan klinken. Immers, het aantal kerkgangers en priesters daalt maar dat geldt niet voor de kosten voor onderhoud, verwarming, verzekering en restauratie van de talrijke kerkgebouwen in Vlaanderen. Zowel het Vlaamse beleid als de reflectie die binnen de Kerk is gestart over de fusies van parochies hebben de aanzetgegeven tot het debat dat nu volop woedt.  

Tijdens deze info- en debat-avond  komen verschillende thema’s aan bod: het ontwikkelen van een lokale toekomstvisie voor de parochiekerken, mogelijke neven– en herbestemmingen van kerken en andere religieuze gebouwen, de rol van de lokale geloofsgemeenschap, fusies van parochies, een overzicht van de nieuwe regelgeving,...

 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.