19 maart 2015

Marleen Verbeek volgt Katrien De Seranno op in de gemeenteraad van Kasterlee

 

 

Katrien De Seranno die in 2006 en 2012 werd gekozen tot gemeenteraadslid voor CD&V heeft beslist om haar zitje door te geven aan Marleen Verbeek. De CD&V-fractie vindt dit heel jammer omdat Katrien de voorbije jaren als jonge kracht een heel eigen geluid liet horen in de fractie. Zo was ze onder meer een van de drijvende krachten achter het succesvolle jeugdhuis van JeTi in Tielen. De waardering van haar collega’s was zo groot dat ze Katrien ook hebben  aangeduid als fractievoorzitter. Maar tegelijk is er ook begrip voor haar keuze. Zoals vele jonge ouders kampt Katrien met tijdsgebrek om het gezinsleven, de professionele opdrachten en het politieke leven met gemeenteraad, fractie, commissies en partijbestuur goed te combineren.

Na 10 jaar van actieve en constructieve betrokkenheid bij de lokale politiek is dit zowel voor Katrien als voor haar fractiegenoten geen gemakkelijke beslissing. Katrien heeft wel te kennen gegeven dat ze actief blijft bij Jong CD&V Kasterlee.” Ik weet nog heel goed dat iemand me bij de start zei: Katrien je bent met politiek bezig, hier ga je geen 'echte' vrienden maken. Maar na 10 jaar durf ik echt wel zeggen dat ik vrienden voor het leven heb gemaakt. Onze CD&V afdeling is een zeer aangename groep, die ik het allerbeste toewens” aldus Katrien.

Gelukkig staat er met Marleen Verbeek een sterke kracht klaar om Katrien op te volgen. Marleen is al vele jaren actief in onder meer het Rode Kruis en kent de lokale politiek en de fractiewerking ondertussen als OCMW raadslid. “Maar lid worden van de gemeenteraad is voor mij toch weer een nieuwe uitdaging” zegt ze. “Met de bagage die ik meegekregen heb als OCMW raadslid en lid van het Bijzonder Comité voor de sociale dienst wil ik mee het beleid ontwikkelen rond thema’s als vergrijzing, zelfredzaamheid en sociaal isolement.”

 

“De geplande integratie van het OCMW in de gemeente, maakt van Marleen de gedroomde opvolger”, besluit burgemeester Ward Kennes.

 

 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.