6 mei 2015

Masterplannen stations Turnhout en Herentals ‘on hold’. Kempense treinreiziger blijft eens te meer op zijn honger zitten.

 

 

 

 

Het blijft weinig opbeurende berichten regenen over de treinlijnen naar Turnhout. Nog maar pas stelden we de resultaten van de reizigersenquête ‘Bij de (varkens)neus genomen?’ voor, waarin  bijna 1000 klachten van Kempense treinreizigers over de dienstverlening van de NMBS werden verzameld. Die gingen over het reiswelbevinden, de stiptheid en het aanbod.

 

Nu krijgt Vlaams volksvertegenwoordiger Ward Kennes in antwoorden op vragen die hij aan Minister Weyts stelde over de uitvoering van de Masterplannen voor de stationsomgevingen van Herentals en Turnhout nog meer slecht nieuws. Door de budgettaire situatie bij de NMBS en Infrabel worden beide projecten ‘on hold’ geplaatst.

 

Ook de ondertunneling van de Poederleeseweg en andere spoorwegkruisingen, een onderdeel van het Masterplan stationsomgeving Herentals, komt hierdoor in het gedrang. Terwijl de Vlaamse overheid dit jaar in een budget van 100.000 euro voorziet voor een studie die een oplossing moet brengen voor de verkeersellende aan de bekende  ‘ovonde van Wellens’, heeft Infrabel nog niet bevestigd dat het zijn engagement hiervoor kan nakomen, zo laat de Minister weten.

 

Ward Kennes: “Het goede nieuws dat de Vlaamse regering middelen ter beschikking stelt voor het noodzakelijke studiewerk, verbleekt bij de beslissing van de NMBS om een aantal ernstige mobiliteitsknelpunten in de Kempen voorlopig niet aan te pakken. Ook voor het Masterplan station Turnhout luidt het antwoord dat het wachten is  op meer duidelijkheid over het Meerjareninvesteringsplan  2013-2025 van de spoorwegen.”

 

 

 

 

 

 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.