12 september 2014

Vlaamse regering draagt N19 (Geelsebaan en Turnhoutsebaan) over aan de gemeente Kasterlee

 

 

In februari van dit jaar werden de tunnel onder de Hoge Mouw en de nieuwe Noord-Zuid Kempen (N19g) in gebruik genomen. Sedertdien zijn de leefbaarheid en de levenskwaliteit in het centrum van Kasterlee sterk verhoogd en verloopt de mobiliteit in de Kempen een stuk vlotter!

 

De gemeente Kasterlee werkt aan een Masterplan om over enkele jaren het centrum en de invalswegen Geelsebaan en Turnhoutsebaan herin te richten in functie van de bewoners, de belevingswaarde en de trage weggebruikers. Vandaag is een belangrijke stap in die richting gezet. De Vlaamse Regering heeft immers de overdacht van de gewestweg N19 tussen kilometerpunt 6,7 en 8,140 en N19 Geelsebaan tussen kilometerpunt 8,22 en 10,501 op het grondgebied van de gemeente Kasterlee goedgekeurd.

 Na publicatie van het Ministerieel Besluit in het B.S. zal de gemeente Kasterlee wegbeheerder worden van de weg tussen de Netebrug en de aansluiting met de N19g (ter hoogte van Hof ter Rielen). De gemeente zal vanaf dan instaan voor het onderhoud van het wegdek, de fietspaden en de bomen. Maar ze zal ook de nodige initiatieven kunnen nemen om de weg herin te richten.

 

De oost-west as N123 en de kruising hiervan met de N19 blijven in handen van het Vlaams Gewest.

 

 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.