"Oude douane gebouwen op snelwegparking Mol-Postel moeten snel worden afgebroken"

15-05-2019

De snelwegparking van Mol-Postel naast de E 34  wordt vaak gebruikt door transmigranten die  het Verenigd Koninkrijk willen bereiken. Zij proberen dan in een vrachtwagen te kruipen die in de richting van rijdt. Een specifiek probleem in Mol-Postel zijn de leegstaande douane gebouwen waarin transmigranten zich verstoppen of afwachten om als verstekeling aan boord te klimmen.

Deze oude infrastructuur valt onder de bevoegdheid van Vlaams minister Ben Weyts en daarom kaartte Vlaams volksvertegenwoordiger Ward Kennes het probleem bij hem aan.

Ward Kennes: “Het lokale bestuur wil de parking niet sluiten omdat deze wordt gebruikt door vrachtwagenchauffeurs die hun rij- en rusttijden respecteren. Dit is esssentieel voor de veiligheid op de weg. Maar samen met de burgemeester van Mol Wim Caeyers pleit ik voor een snelle afbraak van de leegstaande gebouwen omdat deze worden gebruikt als schuil- en overnachtingsplaats.”

In antwoord op een schriftelijke vraag laat minister Weyts weten dat in de loop van april de sloopvergunning voor de gebouwen werd aangevraagd. De aflevering van deze vergunning duurt maximum 3 maanden. Tegelijk werd een overheidsopdracht uitgeschreven voor de afbraak. De werken kunnen starten zodra beide in orde zijn.  Als streekparlementair van de Kempen is Ward Kennes tevreden dat de beide procedures nu zijn opgestart. En dat de minister bevestigt dat het Agentschap Wegen en Verkeer alles in het werk stelt om de sloop zo snel mogelijk uit te voeren. “Ik verwacht dat dit probleem in de loop van dit najaar van de baan moet zijn’” besluit Kennes.